Welcome to take part of music that is expressed by the Swedish tenor Mats Carlsson

Veckobrev 23

Nyss hemkommen från en trevlig långhelg i Helsingfors, Hanaholmen och Riga i Lettland. 2 fina Jussikonserter, dels på Hanaholmen utanför Helsingfors samt en på Konserthuset i Riga.

Nästa vecka bär det iväg till St Peter utanför Minneapolis i Minnesota. Jussi Bjorling Society har en konferens på Gustavus Adolphus College 23-25 juni. Föreläser gör bl a Sherill Milnes, Harald Henrysson, Richard Copeman och Stephen Hastings.
Jag kommer också att medverka vid en konsert tillsammans med Ingrid Tobiasson, Bengt Krantz, David Templeton, Jonathan White och Nathan Matticks.
Närvarande vid konferensen kommer också Jussis äldste son, Anders Björling, att vara. 

Nya engagemang denna vecka:
4 tidigare bokade konserter i Västernorrland blir nu 5 till antalet. De ligger enligt följande:
5 okt Sundsvall, 6 okt Kramfors, 7 okt Härnösand, 8 okt Ramsele och 9 okt Örnsköldsvik.
13 okt Konserthuset i Stockholm. Alla detaljer kring konserten är än så länge inte helt klara. Jag får anledning att återkomma till denna konsert lite senare.

Annonser

2 svar

 1. Birgitta Elmqvist

  Hej Mats!
  Önskar dig all framgång over there! I dag har jag varit i Mariefred där Musik-.och Sångakademin under en dryg vecka anordnar Master Class i sång. Har lyssnat till nio jätteduktiga unga sångare som undervisats av Karl-Magnus Fredriksson.Att vara åhörare vid en Master Class ger en bra bild av vilket enormt arbete, kunskap, uthållighet, begåvning,hängivenhet,mm,mm som ligger bakom din härliga sång och dina framgångar. Har bokat biljetter till din konsert på Haneberg den 30 juni.Spännande att höra Bertil Bengtsson berätta om Jussi Björling.
  Hälsningar
  Birgitta

  juni 14, 2011 kl. 7:25 e m

  • Hej Birgitta!

   Tack så mycket för ditt fina inlägg! Jag var själv i Mariefred igår för att repetera med Ulrika Tenstam inför en konsert i Mariefreds kyrka den 17 juli. Jag blev bjuden på lunch på Musik- och Sångakademin av ansvarig ledare Patrik Uhlman men hade tyvärr inte möjlighet att stanna kvar för att lyssna på lektionerna. Det var 18:e året de hade kurs! Visst är det spännande att se hur duktiga pedagoger arbetar och hur duktiga elever utvecklas under en sådan vecka! Då ses vi på Haneberg! Mvh Mats

   juni 14, 2011 kl. 9:44 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s